Markiser i Stockholm: Ett praktiskt komplement till din inredningsstil

13 juni 2023 Maja Bergman Lindberg
Markiser Stockholm

editorial

Markiser är inte bara ett praktiskt skydd mot sol och väder, de kan också vara en viktig del av din inredning. I Stockholm, där det svenska klimatet varierar från kyliga vintrar till soliga somrar, är markiser ett populärt val för att skapa skugga och ge skydd på uteplatser, balkonger och fönster. I denna artikel kommer vi att utforska olika typer av markiser som passar olika inredningsstilar och hjälper till att skapa en harmonisk utemiljö.

Klassisk stil: Traditionella markiser

Traditionella markiser är perfekta för att komplettera en klassisk inredningsstil. Dessa markiser har en tidlös design med lutande eller raka linjer och är oftast tillverkade av tyg som ger en varm och inbjudande känsla. De är ofta enfärgade eller har diskreta mönster, vilket gör dem lätta att matcha med andra element i din inredning. Traditionella markiser passar bra på äldre hus eller vid renoveringar där man vill behålla den ursprungliga stilen.

Markiser Stockholm

Modern stil: Kassettmarkiser

Om du föredrar en modern och minimalistisk inredningsstil kan kassettmarkiser vara det perfekta valet för dig. Dessa markiser har en rektangulär kassett som skyddar tyget när markisen är infälld. Kassettmarkiser har vanligtvis en slät och enkel design utan synliga skruvar eller detaljer. De är tillgängliga i olika färger och mönster, inklusive enfärgade alternativ eller tyger med diskreta linjer eller geometriska mönster. Kassettmarkiser ger en ren och stilren look till ditt uterum eller fönsterområde.

Skandinavisk stil: Screens

Screens är populära i den skandinaviska inredningsstilen, som präglas av ljusa och naturliga material, enkelhet och funktionalitet. Screens är vertikala markiser som består av ett tunt och genomskinligt tyg. De kan filtrera solljus och ge skugga samtidigt som de bevarar insynen och utsikten. Screens finns i olika färger, från neutrala toner till diskreta mönster. De är ett utmärkt val för balkonger, terrasser eller fönster där du vill ha ett luftigt och ljust utrymme.

Medelhavsstil: Pergolamarkiser

För den som älskar Medelhavsstilens charm och lätthet kan pergolamarkiser vara det perfekta valet. Pergolamarkiser är fristående eller fästa på en byggnad och består av ett takliknande tyg som ger skydd och skugga. Dessa markiser skapar en avslappnad och elegant atmosfär med sin luftiga design. De är ofta tillverkade av lätta material som aluminium eller trä och kan kompletteras med gardiner eller slingerväxter för en ännu mer medelhavsinspirerad atmosfär.

Hitta markiser här: https://www.sgos.se/solskydd/markiser/

Fler nyheter